+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30
    jurgent11 jest nieaktywny Poszukiwacz jurgent11
    DZIĘKI!
    0
    0 podziękowań za 0 postów

46 cali do 4.5tyś ,lcd czy led

mam zamiar kupić tv 46 cali do 4,5 tyś no i mam dylemat czy wybrać w tej cenie lcd czy led no i jaki model ?

2. Nasze propozycje:

Moor jest nieaktywny Lubi doradzić Moor is an unknown quantity at this point
    DZIĘKI!
    0
    1 podziękowanie za 1 post

Re: 46 cali do 4.5tyś ,lcd czy led

A masz już coś na oku? Brałeś pod uwagę plazmę? I do czego planujesz używać TV- konsola, Blue-Ray, kanały HD itd?

DZIĘKI!
    0

Witam ,dzięki za szybki odzew. TV używany będzie do oglądania kanałów hd no i blue-ray .odległość oglądania to 3 do 5metrów .Na oku mam SONY KDL-46EX500 -sprawdzony na żywo.Co do innych modeli to teoretycznie trudno porównać ich parametry bo producenci -sprzedawcy wymijająco podają albo nie podają dane np. kontrasty,prędkość odświeżania,zużycie energii są to dla mnie priorytety a może się mylę i na co innego powinienem zwrócić uwagę?Krótko mówiąc zależy mi na jakości obrazu i w miarę niskim zużyciu energii -wiem za dużo szczęścia na raz.A może coś tańszego i też będzie dobrze? Następny dylemat-za te same pieniądze LCD z wyższej półki czy z podświetleniem LED z niższej?
    Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.POZDRAWIAM

-

Awatar lesiu21fun
    lesiu21fun jest nieaktywny Ekspert lesiu21fun is an unknown quantity at this point
    Mieszka w
    Gniezno
    DZIĘKI!
    0
    4 podziękowań za 4 postów
    Wpisów
    8

Witam!

Moim zdaniem jeśli podobał się Tobie ten Sony, to jest on z zakresie Twojego budżetu.
    Jeśli chodzi o zakres funkcjonalny, ma wszystko czego będziesz potrzebował.
    Jeśli chodzi o kwestię Led z niższej półki od LCD z wyższej, to ja wybrałbym LCD.

do przemyślenia jeszcze inne propozycje :
    http://www.ceneo.pl/2707189s

oraz

http://www.ceneo.pl/2329056

Propozycja druga przeważa czasem reakcji - 2 ms, oraz odświeżaniem 200Hz

Jest to nieco większy wydatek, jednak przy podłączeniu konsoli jakość obrazu powala

pozdrawiam
    Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. -- Albert Einstein --

gal4 jest nieaktywny Konsultant gal4 is on a distinguished road
    DZIĘKI!
    0

Ja przyłączam się do opinii lesiu21fun a konkretnie do drugiej propozycji. LG 47LH5000 napewno będzie lepszym wyborem niż Sony EX500. Widziałem bezpośrednie porównanie i mogę śmiało powiedzieć, że kupując Sony wydasz dużo pieniędzy w błoto. LG będzie lepszy w specyfikacji technicznej (200 Hz) jak i w multimediach - odtwarzanie MKV, Divx, MP3. Bierz LG... może trochę drożej ale tv to w końcu zakup na lata.

Moor jest nieaktywny Lubi doradzić Moor is an unknown quantity at this point
    DZIĘKI!
    0
    1 podziękowanie za 1 post

Ogólnie model LH5000 jest chwalony. Niżej przedstawiam recenzję (chociaż jak dla mnie za dużo "subiektywnie" ) http://www.jakitelewizor.pl/recenzja...z,1246013296,1 . Jeżeli chodzi o USB to ogromny atut, a napisy odtwarza bez problemu po przekonwertowaniu na *.srt.

DZIĘKI!
    0

No model LH5000 był jednym z najlepszych z serii LH od LG. Co do multimediów - ciekawe ma jeszcze opcje NetCast - z YouTube, Eurosport News, Yahoo a odtwarzanie filmów z tekstem nie jest problemem w przypadku Divx bo np. Subtitle Workshop zmieniamy tekst z txt na srt/smi/sub ale problem może być z MKV - tam musi być już lektor bo przerobione pliki tekstowe do mkv nie są zsynchronizowane z filmem.
    Ogólnie tv LG LH5000 można śmiało polecić.

DZIĘKI!
    0

Dzięki za wszystkie podpowiedzi.No to teraz wybieram między LG47LH5000-4500zł /SONY KDL 46EX700-4300zł /SHARP LC46LE700-4700zł podałem orientacyjne-najniższe ceny zakupu tych modeli. Jakość obrazu, niskie zużycie energii,cena -to dla mnie ważne - bez wodotrysków, raczej nie będzie używany do gier .Prawda leży po środku ale jak wybrać 200Hz czy 100, 0.2ms czy 0.4ms odświeżanie, LED czy LCD , Kontrasty, WI-FI itd. NAJWIĘKSZE ograniczenie to budżet (ambicje przerastają możliwości) Jeszcze raz dzięki .....a może inny model w tej cenie? POZDRAWIAM

Awatar lesiu21fun
    lesiu21fun jest nieaktywny Ekspert lesiu21fun is an unknown quantity at this point
    Mieszka w
    Gniezno
    DZIĘKI!
    0
    4 podziękowań za 4 postów
    Wpisów
    8

Hmmm...

Jeśli weźmiemy pod uwagę cenę jako czynnik bardzo ważny wybór Sonego będzie bardzo dobrym. Jest to już LCD z podświetlaniem ledowym poprawiającym kolorystykę oglądanego obrazu. Pytałeś czy jest różnica między 0,4 a 0,2 ms. Otóz moim zdaniem nie jesteś w stanie tego zauważyć. Jest to porównywalna prędkość. Może gdy staniesz przed telewizorami dwoma to będziesz to zauważał. Ale ja nie widzę. Jeśli natomiast chodzi o 100 a 200 Hz, hmmm... oko ludzkie widzi częstotliwość 75 Hz, a więc 100 to i tak dużo. Jeśli telewizja zacznie nadawać w 200 Hz to może to ujrzymy, jak na razie nie ma takiej potrzeby. Ale jeśli podłączysz Blu-ray-a to może przy wysokiej jakości widziałbyś różnicę. Jednak tylko wówczas gdy staniesz przed dwoma telewizorami.
    Moim zdaniem będziesz zadowolony z najtańszego telewizora, które bierzesz pod uwagę. Czyli Sony. Marka na pewno godna uznania. A w kieszeni parę setek oszczędzasz.

pozdrawiam
    Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. -- Albert Einstein --

DZIĘKI!
    0

Ja chyba się tutaj nie zgodzę z lesiu21fun. Sony i Sharp mają te sama matryce (jedna fabryka) LCD LED ale krawędziowe. EDGE LED jest półśrodkiem, oczywiście poprawia nieco jakość obrazu ale powiem szczerze, że choćby walory użytkowe (w tym multimedialne) przemawiają raczej za LG 47LH5000. Cal większy, 200 Hz (różnicę widać przy filmach bluray w Full HD. Bezpośrednim rywalem dla modeli Sony i Sharp jest LG 47SL9000/9500. W tym zestawieniu wybierałbym pomiędzy Sony a LG.

ZOBACZ RÓWNIEŻ

1. Telewizor LCD LED 32 - 37 cali 1500 - 1700 zł
    By imtom in forum Telewizory LCD i LED 32"
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 27-06-2011, 17:59
  2. Jaki tv LCD czy plazma czy led??????
    By chochol in forum Telewizory
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 12-05-2011, 22:33
  3. LED CZY LCD ? +internet
    By konrad1792 in forum Telewizory
    Odpowiedzi: 0