Sprzęt pod zabudowę - prośba o pomoc w decyzji wyboru

Ukrywamy nasz sprzęt, co nie zawsze jest proste!

Moderator: MaXeN

Sprzęt pod zabudowę - prośba o pomoc w decyzji wyboru

Postprzez mada » 14 lip 2010, 10:54

Witam serdecznie,
Tak jak i moi poprzednicy (poprzedniczki) mam ogromną prośbę o opinie i pomoc w wyborze sprzętu do kuchni. Jedyne co w tej chwili mam kupione (jakieś 4 miesiące temu) to lodówka Liebherr - zdaje się model Ces 4023.

Kuchnia jest połączona z salonem, ale nie jest w całości odsłonięta ('odnoga' sałonu).

Po wielogodzinnych (dniowych) przeglądaniach stron o produktach i opiniach o nich oraz jeżdżeniu po sklepach (i tu wielkie podziękowania do fachowców oraz innych użytkowników forum za podpowiedzi i wskazówki, bo dzięki Wam zdecydowałam się na konkretne marki i modele lodówki i pralki) moje typowania padły na następujące produkty (nie są to już zatwierdzone typy, więc jeżeli mielibyście jakieś sugestie, ewentualnie zmiany w moim wyborze, bedę bardzo wdzięczna):

1. ZMYWARKA (60 cm pod zabudowę, schowanym panelem) w cenie tak do 1500,-:
- Elektrolux ESL 66010
- Elektrolux ESL 65070R

2. PIEKARNIK w cenie do ok 1500,-(60 cm pod zabudowę , ale nie w słupku-pod płytą)-tutaj nie musi być wiele bajerów, ale na co zwracałam uwagę przy wyborze to: potrójne drzwi, jeżeli są pokrętła to chowane, termoobieg, fajnie by było, gdyby były prowadnice, ale nie jest decydujace:
- AEG Competence B 5701-1-4-M
- Electrolux EOB 6637X
- Beko OIM 25600 XP

3. OKAP w cenie max 1500,- (lepiej mniej) (60 cm kominowy z możliwościa dodania filtra węglowego - będzie słuzył jako pochłaniacz, skośny, oczywiście fajnie, żeby był w miarę cichy i skuteczny w wyciąganiu zapachów ;):
- Amica OKC 6726I
- Ciarko Black Pearl 60
- Gorenje DVG 6545 E
- Gorenje DVG 6545 GES

4. PŁYTA INDUKCYJNA - (60 cm - max 70, ale przy okapie 60 lepsza bedzie pewnie 60)i tu mam największy problem, bo chciałabym, żeby była naprawdę dobra, jestem skłonna wydać 2000-2500,- a jeżeli coś mnie przekona to nawet więcej (moje sugestie to: bez ramy, fajnie żeby był sleider (ale nie musi) Boostery, blokada przed dziećmi i tego typu funkcje to w większości norma i w sumie sama nie wiem czym się jeszcze powinnam kierować...):
- Mastercook IDE 64 ZS
- Electrolux EHD 68 210 P
- Electrolux EHD 60020 P
- Amica PI 6511 SF
- Samsung CTN 364 N 006

I to by było na tyle. Mam nadzięję, że nie zanudziłam nikogo, ale naprawdę mam ogromny mętlik w głowie i trochę dużo tego. Bardzo proszę o podpowiedź w doborze. Dziękuję z góry
mada
poszukiwacz

WSPARCIE

Dołączenie: 25 Lip 2008, 12:00

Re: Sprzęt pod zabudowę - prośba o pomoc w decyzji wyboru

Postprzez www.epri.pl » 14 lip 2010, 11:14

Witam,
wybór AGD to jak wybór męża - wybierz tak żebyś nie żałowała:) A tak na poważnie proponuję pójść w kierunku jednej marki, tak żeby to jakoś wyglądało. W obecnej sytuacji rynkowej dywagacje na temat, która marka jest lepsza nie ma sensu. Wszystko się teraz łączy, przeplata, zamienia. Ciężko się w tym wszystkim połapać. Proponuję więc urządzenia funkcjonalne i dobrze wyglądające. Na awaryjność produktów nie ma rady.
www.epri.pl
poszukiwacz

Postprzez aureel_bayzone » 14 lip 2010, 12:22

Krótko i zwięźle:

Zmywarka:
ESL 65070R

Piekarnik:
zaproponowany EOB, chociaż przy tych wymaganiach spokojnie wystarczy EOB 53102 a będzie ok. 1000PLN

Okap:
Gorenje.
ew. Neto Platinum NB60

Płyta:
EHD 68210 - nie bać się że to 70 cm, to jest po ok 5 cm na stronę a i tak sporo zżerają skosy, płyta rewelacja.

Jeżeli uwiniesz się z zakupami do końca lipca to dostaniesz 5 lat gwarancji na wszystkie elementy Eluxa.

Pozdrawiam
Aureliusz
aureel_bayzone
bywalec

Postprzez mada » 15 lip 2010, 10:35

Dziekuję bardzo za krótką, ale jak konkretną i szybką odpowiedź
mada
poszukiwacz

Postprzez PrzeRuSco » 30 lip 2010, 15:20

"Krótko i zwięźle:

Zmywarka:
ESL 65070R"

Mam takie pytanie w opisie zmywarki jest napisane że ma wyświetlacz LED na zdjęcie nie widać wyświetlacza. Jak jest naprawdę?
PrzeRuSco
poszukiwacz

Postprzez mada » 02 sie 2010, 09:44

Co do zmywarki i wyswietlaczem Ledowym to na razie nie mam pojęcia . Sprzęty mam zamówione, ale dostawa bedzie dopiero kolo 12 sierpnia i montowana z kuchnią w domku, wtedy opiszę co i jak ze wszystkim. Mam nadzieję, że faktycznie one są i wszystko będzie działało super.
I jeszcze napiszę jakie sprzęty wybrałam (szczegóły w użytkowaniu napiszę dopiero za jakiś czas, jak już troszkę pochodzą):
1.Zmywarka Electrolux ESL 65070 R
2.Piekarnik AEG-Electrolux B 5941-5 M
3.Płyta indukcyjna Electrolux EHD 68210 P
4.Okap Gorenje DVG 6545 AXS

Pozdrawiam
mada
poszukiwacz